Sikkerhed

I forhold til sikkerheden generelt skal vi selvfølgelig vise hensyn og overholde almindelig færdselsetik og færdselsloven.

 

Ved alle træningssamlinger samt løb i klubregi skal der køres med cykelhjelm. Cykelhjelm er altså obligatorisk og husk en ekstra slange og dækjern til punkteringer.

 

Vi kører altid kun i enkeltkolonne i bymæssig bebyggelse, og når forholdene tillader det ude på landet kører vi op, således vi kører i dobbeltkolonne, så vi kan sludre sammen.

 

Det vigtigt at vise hensyn over for alle andre trafikanter, hvilket bl.a. indebærer tydelig tegngivning og tilpasning af hastigheden til de til enhver tid givne forhold.

 

I gruppen har de forreste ansvar for at signalere klart til de øvrige, når der kommer modkørende trafik, trafik fra sideveje eller i kryds, og hvis der er huller i vejen eller andre forhindringer, der kan skabe farlige situationer. De bageste har ansvar for højt at signalere, når der kommer trafik bagfra, som ønsker at køre uden om gruppen.

 

Man holder rimelig afstand til hinanden og undgår pludselige opbremsninger, umotiverede baneskift og andet der kan skabe uro eller farlige situationer.

 

Alle skal sikkert med hjem fra vore ture sammen og alle har et stort ansvar for at det sker.

 

Investerer i en god ulykkesforsikring der gælder, hvis uheldet er ude. For de der allerede har en ulykkesforsikring, anbefaler vi, at man lige tjekker i hvilket omfang policen dækker ulykker forbundet med cykling og cykelløb.

Sponsor

Boyum-IT-logo
tn Bbyens vvs
nytsyn-logo
GoForm-logo
Fricykler-logo
tikioeb 
barndt1
Marcello
Skantag_logo
Lindberg
tn FrodeLaursen
Primaer logo positiv 
tn Byens Massør
FavrskovPosten 
fair cykling

Hammel Cykle Klub